Leer mij kennen!

Ik ben Stefan Vogels, illustrator

Ik ben Stefan en ik ben gek op kunst en cultuur. Ik ben opgeleid als historicus, werkzaam geweest bij musea en nu in het dagelijks leven netwerkregisseur Cultuur bij de Gemeente Zoetermeer. Dagelijks kom ik aanraking met zoveel kunstvormen en disciplines, dat ik hier zelf niet op kon achterblijven.


Met Studio DIES maak en verkoop ik sinds 2020 fantasierijke en gedetailleerde illustraties van de ruimte, vuurtorens en van alles dat mijn fantasie prikkelt.


Tekenen is een hobby die teruggaat tot mijn kindertijd. Toen maakte ik hele series 'SPACE BOEKEN', waarin ik science-fiction en feiten combineerde met kleurrijke tekeningen van planeten en aliens.  Die creativiteit is er twintig jaar later gelukkig nog steeds!


Ik vind LEGO fantastisch, verzamel Pokémon-kaarten en dans graag als een enthousiast konijn door de woonkamer. 


Mijn ambitie met Studio DIES is om mensen over de hele wereld te verblijden en te inspireren met mijn creativiteit. Met kaarten, posters en op termijn hopelijk ook verhalende boeken! 


Daarnaast onderneem ik ook een hoop andere creatieve projecten, neem een kijkje hieronder om te zien waar ik mee bezig ben!

Waddinxveen Schetst

Waddinxveen Schetst is een initiatief dat ik in oktober 2022 ben gestart om nieuwe ontmoetingen te creëren. Ontmoetingen tussen inwoners en ontmoetingen tussen inwoners en de stad.

Waddinxveen Schetst is een lokale vertaalslag van de wereldwijde trendurban sketching: het vastleggen van de alledaagse omgeving op papier.Kunstflix

'Kunstflix: bingewatch het echte werk!' is het motto van de kunstuitleen die ik samen met Ron van Gils en de Waddinxveense Kunst Kring op dit moment opstart. Met de kunstuitleen worden lokale amateurkunstenaars gefaciliteerd in het bereiken van een grote regionale doelgroep. We hopen de Kunstflix in september 2023 georganiseerd te hebben, met een officiële lancering tijdens WadCultureel 2023. 

Waddinxveense Kunst Kring

Per maart 2023 ben ik algemeen bestuurslid van de Waddinveense Kunst Kring. Als lid van het bestuur zet ik mij in voor het bereiken van nieuwe doelgroepen door middel van gerichte programmering én het aangaan van versterkende samenwerkingen, zowel lokaal als regionaal.

KunstKade

Als zelfstandig kunstenaar en cultuurmaker vorm ik onderdeel van de kopgroep van het Waddinxveense maatschappelijk cultuurplatform KunstKade. Het doel van dit cultuurplatform is om door nieuwe vormen van samenwerking en het elkaar inspireren, een veelzijdig en actief cultureel Waddinxveen op te bouwen.